Березівська міська рада

Одеської області

Всеукраїнська благодійна організація "Асоціація благодійників України". Національний конкурс "Благодійна Україна".

Дата: 04.01.2022 13:39
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» є потужним загальнонаціональним об’єднанням благодійних та волонтерських спільнот, яке активно діє з 2011 року та об’єднує понад 70 активних членів Асоціації. Свою діяльність вона скеровує на створення максимально сприятливих умов для розвитку благодійності в Україні; впровадження системи трансферу сучасних технологій ведення благодійної діяльності, модернізацію сучасного законодавства, яке регулює здійснення доброчинної діяльності в Україні, широку популяризацію доброчинності в суспільстві.

Основні напрямки діяльності Асоціації:

  • поліпшення якості комунікацій між благодійниками та отримувачами допомоги, створення можливостей для їх діалогу;
  • допомога у здійсненні системної благодійності: професійно, якісно, прозоро;
  • підтримка ініціатив щодо вдосконалення законодавчих, фінансових, економічних та соціальних умов провадження доброчинності;
  • інституційний розвиток.

Асоціація благодійників України реалізує як власні проєкти, спрямовані на розвиток доброчинності в Україні, так і підтримує партнерські програми і проєкти, а також заохочує громадські ініціативи у сфері благодійності.

Протягом 2012 – 2021 років командою ВБО «Асоціація благодійників України» було втілено в життя низку великих проєтів, найосновніші з них:

Національний конкурс «Благодійна Україна» (2012 р. - дотепер). Щорічне відзначення найкращих благодійних та волонтерських проєктів та ініціатив в Україні, допомога налагодження комунікацій між благодійниками та органами влади, поширення найкращого досвіду.

Спеціальна відзнака «Народний благодійник» (2012 р. – дотепер). Щорічна відзнака в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна» з пошуку та відзначення народного благодійника.

«Зелена книга української доброчинності» (стан розвитку доброчинності в Україні) (2012 р. - дотепер). Щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Благодійність в Україні», який містить аналіз поточного стану благодійності в нашій країні.

Впровадження в Україні відсоткової філантропії (2012 р. - дотепер). В Україні ініціативу Асоціації благодійників України про запровадження механізму відсоткової філантропії підтримала велика група народних депутатів України та зареєструвала проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки неприбуткових організацій)» - № 2122 від 12.05.2015 р.

Відзнака імені Богдана та Варвари Ханенків (2018 р. - дотепер) Відзнака вручається за особливий внесок у розвиток добротворення в Україні.

Аналітичний центр «БлагоУкраїна» (2019 р. - дотепер). Предметом діяльності Аналітичного центру «БлагоУкраїна» є дослідження проблем розвитку благодійності, волонтерства, соціального підприємництва в Україні, аналіз державної соціальної політики.

Від 2012 року Асоціацією здійснюється інформаційна підтримка не лише партнерів та членів АБУ, але й інформування суспільства про національні чи місцеві заходи у сфері доброчинності (благодійність та волонтерство). Загалом за роки діяльності Асоціації інформаційна підтримка з її офіційного сайту була надана понад 2500 благодійними акціями, які проводилися доброчинцями в усіх регіонах України.

 

Президент АБУ – Олександр Максимчук

Виконавчий директор АБУ – Оксана Лобко

 

Детальніше про асоціацію на її сайті: https://vboabu.org.ua/about .


Нацональний конкурс «Благодійна Україна» - щорічний Всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Це єдиний діючий загальнонаціональний проєкт із відзначення благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільстві, який розпочав свою історію у 2007 році з конкурсу «Благодійник року», а в розширеному форматі конкурсу «Благодійна Україна» - проводиться з 2012 року. За підсумками конкурсу кращих благодійників, волонтерів та меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою – бурштиновим «Ангелом добра». «Ангелом добра» - скульптура янгола з кераміки, із оздобленням сонячним камінням бурштином, який легально видобувається «Асоціацією Бурштиновий світ» на родовищі у Рівненській області. За роки проведення Конкурс став знаковою подією у суспільному житті нашої країни.

Метою конкурсу є всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, популяризація благодійництва та волонтерства, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.

Оргкомітетом Конкурсу визначаються 25 конкурсних номінацій, за якими проводиться відбір, оцінювання конкурсних заявок та визначення переможців:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в сфері екології та охорони довкілля.
  13. Благодійність в захисті України.
  14. Благодійність неурядового сектору.
  15. «Добро починається з тебе».
  16. Молодіжні благодійні ініціативи.
  17. Благодійна акція року.
  18. «Платформа добра».
  19. «Інновації в благодійності».

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року.
  3. Менеджер року у сфері доброчинності.

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа і благодійність.
  3. Допомога з-за кордону.

Кожна конкурсна заява оцінюється незалежною Національною експертною радою. Рішення Національної експертної ради щодо визначення переможців та лауреатів оголошується на офіційній урочистій церемонії, яка традиційно проводиться у Києві навесні наступного року від оголошення початку Конкурсу.

У 2021 році організатори Конкурсу отримали 1163 конкурсні заявки, що є найвищим показником за всю історію проведення Конкурсу. Переможці Конкурсу та лауреати були визначені у всіх 25 конкурсних номінаціях.

Регіональні церемонії нагородження переможців Конкурсу проведені у 11 областях (у Львівській, Одеській, Хмельницькій, Житомирській, Херсонській, Київській, Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Миколаївській).

Проведенням, презентацією, популяризацією та обранням переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна» займаються керівні органи: Організаційний комітет, Наглядова рада, Національна експертна рада, Медіа-рада та Ділова рада.

 

Організаційний комітет очолює Олександр Максимчук – президент Асоціації благодійників України.

 

До складу Наглядової ради входять:

Анжеліка Рудницька – співачка, мисткиня, журналістка, волонтерка, громдська діячка. Голова Наглядової ради;

Іван Малкович – поет, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»;

Марія Бурмака – народна артистка України, співачка;

Сергій Фоменко – співак, лідер музичного гурту «Мандри»;

Ірма Вітовська-Ванца – акторка, волонтерка;

Лариса Білозір – народна депутатка України, громадська діячка;

Іванна Климпуш-Цинцадзе – народна депутатка України Верховної Ради IXскликання, Голова Комітету ВР з питань інтеграції України в ЄС;

Ірина Борзова – народна депутатка України, громадська діячка.

 

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційному сайті:

https://www.blagoukraine.org/

https://vboabu.org.ua/

 

Facebook: https://www.facebook.com/BlagodijnaUkraina

 

Оргкомітет конкурсу:

телефон - +380 67 164 04 11,

електронна пошта - konkurs.blago@gmail.com .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора