Березівська міська рада

Одеської області

Довідка про систему територіальної оборони та участь в русі національного спротиву для мешканців Березівської міської територіальної громади.

Дата: 18.02.2022 17:00
Кількість переглядів: 357

16 липня 2021 року було прийнято Закон України «Про основи національного спротиву» метою якого є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву. В свою чергу, основним завданням територіальної оборони є своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ або угруповання об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України.

Повноваження у сфері національного спротиву розподіляються наступним чином, Кабінет Міністрів України спрямовує і координує роботу центральних та інших органів виконавчої влади з питань національного спротиву. Міністерство оборони України: забезпечує формування та реалізує державну політику з питань національного спротиву. Обласні та районні державні адміністрації беруть участь в організації та проведенні заходів національного спротиву. В свою чергу обласні, районні, міські, сільські та селищні ради забезпечують у межах відповідних видатків місцевих бюджетів належне фінансування заходів територіальної оборони місцевого значення та сприяють створенню добровольчих формувань територіальних громад.

Загальне керівництво національним спротивом здійснює Президент України як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України через Міністра оборони України. Безпосереднє керівництво територіальною обороною здійснюється: на всій території України - Головнокомандувачем Збройних Сил України через Командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Комплектування органів військового управління, військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України здійснюється:

1) у мирний час - військовослужбовцями за контрактом та за призовом особами офіцерського складу;

2) в особливий період - військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом.

Комплектування добровольчих формувань територіальних громад здійснюється на добровільній основі відповідно до порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

До складу добровольчих формувань територіальних громад зараховуються громадяни України, які відповідають вимогам, встановленим Положенням про добровольчі формування територіальних громад, пройшли медичний, професійний та психологічний відбір і підписали контракт добровольця територіальної оборони.

Організація та забезпечення підготовки Сил територіальної оборони Збройних сил України відбувається відповідно до діючого законодавства України.

Більш детальну інформацію про комплектування Сил територіальної оборони можна дізнатися в Березівському РТЦК та СП за адресою: м. Березівка, пл. Шевченка, 7 або на офіційному сайті Територіальної оборони - https://sprotyv.in.ua.

Територіальна оборона - готові до спротиву.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора