Березівська міська рада

Одеської області

СТАРТУЄ АКСЕЛЕРАЦІЙНА ПРОГРАМА ЦИФРОВІЗАЦІЇ ГРОМАД ВІД МІНЦИФРИ, ПРОГРАМИ «U-LEAD З ЄВРОПОЮ» ТА SOCIALBOOST

Дата: 31.01.2023 18:26
Кількість переглядів: 119

SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою» запускає акселераційну програму для громад та допоможе створити й реалізувати проєкти цифрової трансформації.

Акселераційна програма «Громада 4.0» допоможе лідерам цифрової трансформації в регіонах запустити діджитал-проєкти, відповідно до потреб мешканців. Програма передбачає використання вже наявних технологій та розробку нових рішень. Акселератор сприятиме посиленню стійкості, оптимізації цифрових процесів й впровадження інновацій, які сприятимуть відновленню і відбудові країни.

Долучайтеся, якщо ви:

  • представляєте громаду з населенням до 50 тисяч осіб
  • маєте ідею проєкту для цифрової трансформації
  • маєте проведений широкосмуговий інтернет
  • обрали особу, відповідальну за цифрову трансформацію
  • маєте коло активістів, які готові ініціювати та впроваджувати цифрові зміни

SocialBoost планує відібрати 48 громад для участі, а результатом «Громади 4.0» стане розробка принаймні 24 повноцінних концепцій проєктів цифрової трансформації громад, готових до пілотування.

Прочитати більше про програму та подати заявку на участь можна на сайті до 20 лютого 2023 року: https://www.hromada4.org/

Партнерська підтримка Мінцифри забезпечить доступ до найкращих практик і ресурсів, напрацьованих за роки роботи в напрямі інформатизації.

«Цифрова трансформація — один з найважливіших складників розвитку регіонів і передумова успішної децентралізації. Саме тому одним із напрямів роботи Мінцифри є цифровізація громад. Разом з партнерами ми запускаємо акселераційну програму «Громада 4.0», щоб підтримати цифрових інноваторів і надати їм ресурс для пришвидшення локальної цифровізації. Результатом цієї програми стануть проєкти, що сприятимуть післявоєнному відновленню країни й допоможуть будувати цифрову державу», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України.

Програма «U-LEAD з Європою», за підтримки якої реалізується акселераційна програма, вже багато років працює над підсиленням спроможності громад та пріоритезує цифрову трансформацію як один з ключових важелів розвитку громад:

«Посилення спроможності українських громад у сфері цифрової трансформації є одним із ключових напрямів діяльності Програми “U-LEAD з Європою”. Цифрова трансформація вже зробила суттєвий внесок у стійкість України. Наразі заплановано комплекс важливих та необхідних заходів, метою яких є підтримка нинішніх та майбутніх цифрових лідерів у громадах у розробці проєктів цифрової трансформації на місцевому рівні. “Акселератор цифрової незламності” допомагатиме Міністерству цифрової трансформації України в успішному впровадженні політики Уряду. Я радий, що Програма “U-LEAD з Європою” є частиною цієї ініціативи!» — зауважує заступник директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Андрей Хорват.

Програма передбачає висвітлення тем цифрової економіки, розвитку діджитал-навичок, розбудови цифрової інфраструктури в громадах та діджиталізація публічних послуг.

«Сектор інформаційних технологій не перший рік демонструє стійкість до викликів часу. Державні та комерційні ініціативи кожного дня доводять, що технології грають важливу роль у розвитку країни. «Громада 4.0» стане для українських громад одним з інструментів відновлення та економічного зростання у післявоєнний час. Для формування і розвитку проєктів цифрової трансформації громад SocialBoost буде використовувати багаторічний досвід і практики розвитку стартапів та ІТ-екосистеми України», — каже виконавчий директор SocialBoost Віктор Гурський.

Програма «Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою».

Посилання на джерело: Офіційний вебсайт Одеської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора