Березівська міська рада

Одеської області

В ГРОМАДІ СТВОРЕНО КООРДИНАЦІЙНУ РАДУ З МЕТОЮ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЛЮ

Дата: 09.06.2023 17:23
Кількість переглядів: 161

Насильство в сім’ї, незважаючи на те, чи є воно фізичним, економічним, сексуальним чи психологічним, є одним з найбільших порушень прав людини – права на життя, фізичну та психологічну недоторканість. Проблема насильства в сім’ї є досить гострою для України. Її небезпека полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають діти, і спостерігаючи за ним у своїй сім'ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

Домашнє насильство є адміністративним правопорушенням, яке підпадає під дію ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а його систематичне вчинення є кримінальним злочином, за яке передбачена відповідальність згідно ст.126-1 Кримінального кодексу України.

З метою попередження вчинення насильства в громаді створено координаційну раду, мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства з метою проведення інформаційно-профілактичний заходів для подальшого недопущення насилля та виходу з складних життєвих обставинах.

Насилля в родині руйнує фундамент безпеки сім'ї. Водночас, саме проблема насильства в сім'ї тісно пов'язана із такими явищами, як бездоглядність та безпритульність дітей; зростання кількості розлучень; формування насильницького менталітету нації; жебракування; втрати загальнолюдських цінностей та взаєморозуміння.

Немає рецепту на усі випадки життя, тому що ситуації можуть бути дуже-дуже різними. У різних людей різні духовно-моральні сили, різні можливості. Те, що один може сам осмислити, зрозуміти і змінити ситуацію, інший - не в силах. Але боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя. Уявіть своє життя без насильства та намагайтеся досягнути бажаних змін!

Якщо ви стали жертвою або свідком насильства, телефонуйте і отримайте допомогу 0678522548 (відповідальна особа).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора