Березівська міська рада

Одеської області

❗️ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ТА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ ОБІГ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ❗️

Дата: 22.06.2023 08:29
Кількість переглядів: 82

Березівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 05 червня 2023 року №2023.3251-fup2 стосовно виявлення хлорпірифосу у заморожених суцвіттях броколі, що експортувались з Польщі (постачальник: Prosto Frosto Sp. z o.o., Katowice) до України.

Фото без опису

Хлорпірифос — речовина фосфорорганічної групи, яка є основою для виробництва багатьох пестицидів. Цей пестицид використовується для боротьби зі шкідниками, що становлять небезпеку для більш ніж 60 різних культур. Незначні дози хлорпірифосу, які нещодавно вважались умовно безпечними — можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Загалом, потрапляючи в організм людини, він викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми, судоми.

Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії: https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора