Березівська міська рада

Одеської області

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ НА АВТОБУСНИХ МАРШРУТАХ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ, ЯКІ ПРОХОДЯТЬ В МЕЖАХ бЕРЕЗІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 04.07.2023 16:33
Кількість переглядів: 632

Виконавчий комітет Березівської міської ради (далі - Організатор) оголошує конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які проходять в межах Березівської міської територіальної громади.

Конкурс проводиться відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», Постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 р. №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 03.12.2008 р. №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» (зі змінами та доповненнями) та Умов організації та проведення конкурсу на право пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування, які проходять в межах Березівської міської територіальної громади (далі - Умови) затверджених рішенням виконавчого комітету Березівської міської ради від 21.06.2023 р. № 07-87 «Про оголошення конкурсу з визначення автомобільного перевізника на автобусних маршрутах загального користування».

Для участі у конкурсі перевізник-претендент подає окремо щодо кожного об’єкта конкурсу документи, визначені Умовами, статтею 46 Закону України “Про автомобільний транспорт”:

  • заява на участь у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування;
  • відомості про автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті;
  • відомості про додаткові умови обслуговування маршруту;
  • анкета до заяви про участь у конкурсі з перевезення пасажирів або продовження строку дії договору (дозволу).

Документи для участі в конкурсі подаються до відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства Управління архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства, земельних відносин та екології виконавчого комітету Березівської міської ради за адресою: м. Березівка, пл. Генерала Плієва, 9, 2-й поверх, з 05.07.2023 р., з понеділка по п’ятницю, з 09:00 год. по 16:00 год., обідня перерва з 12:00 год. до 13:00 год. Кінцевий строк прийняття документів - до 16:00 год. 24.07.2023 р.

Засідання конкурсного комітету та проведення конкурсу відбудеться 04.08.2023 в 10:00 год. в приміщені Березівської міської ради, за адресою: пл. Генерала Плієва, 9, м. Березівка.

За додатковою інформацією та для отримання бланків документів для участі в конкурсі звертатися до відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства Управління архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства, земельних відносин та екології виконавчого комітету Березівської міської ради за адресою: м. Березівка, пл. Генерала Плієва, 9, 2- й поверх або за телефоном: 2-18-62.


Перелік об’єктів конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять в межах Березівської міської територіальної громади

Автобусні маршрути в звичайному режимі руху

№ з/п

№ маршруту

Назва маршруту

Довжина маршруту (км), Прямий/Зворотній напрямок

Кількість автобусів необхідних для обслуговування маршруту

Кількість автобусів необхідних для обслуговування маршруту (з врах. резерву 10%)

1

№1

м. Березівка – с. Роздол - 1214 км

20 (10/10)

1

2

2

№2

с. Степанівка - Залізничний вокзал м. Березівка – КНП «Березівська центральна міська лікарня»

24 (12/12)

1

2


Умови організації та проведення конкурсу на право пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування, які проходять в межах Березівської міської територіальної громади (далі УМОВИ)

1. Ці умови розроблені відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт", постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» та від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» і визначають процедуру підготовки та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять в межах Березівської міської територіальної громади (далі громади).

2. Метою проведення конкурсу є реалізація основних напрямів розвитку галузі автомобільного транспорту, створення безпечних умов для перевезення пасажирів автомобільним транспортом, покращення якості пасажирських перевезень, створення конкурентного середовища, забезпечення оновлення рухомого складу, підвищення рівня безпеки перевезень пасажирів, забезпечення виконання соціально значущих перевезень, виконання необхідних обсягів перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в межах громади.

3. Об'єктами конкурсу є автобусний маршрут загального користування, який працює в звичайному режимі руху.

4. Організатор перевезень затверджує умови конкурсу, зокрема обов’язкові, відповідно до статті 44 Закону України “Про автомобільний транспорт”, у тому числі щодо категорії, класу автобусів та року їх виготовлення. Крім обов’язкових організатор затверджує додаткові умови конкурсу, а саме до участі у конкурсі допускаються претенденти-перевізники, які відповідають пасажиромісткістю та класом згідно з вимогами до об‘єкту конкурсу, здійснюватимуть перевезення за розкладом руху затвердженим організатором. Організатором встановлюються: планова кількість транспортних засобів (автобусів), пасажиромісткість, клас рухомого складу, які є обов’язковим для виконання суб’єктом господарювання.

У разі відсутності у перевізників-претендентів автобусів, що відповідають умовам конкурсу, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на цьому маршруті.

У разі відсутності перевізників-претендентів, які мають автобуси, що відповідають умовам конкурсу, конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на цьому маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності. Договір з переможцем конкурсу, що відповідає умовам конкурсу, укладається на термін – п’ять років.

Договір з переможцем конкурсу у разі відсутності у нього автобусів, що відповідають умовам конкурсу, укладається на один рік.

5. У конкурсі на визначення Перевізника на автобусному маршруті загального користування можуть брати участь претенденти, які:

  • мають ліцензію на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, на законних підставах використовують у достатній кількості транспортні засоби відповідного класу та відповідають вимогам ст.34 Закону України "Про автомобільний транспорт";
  • утримують транспортні засоби в належному технічному й санітарному стані та забезпечують їх зберігання у спеціально пристосованих для цього приміщеннях, гаражах, на майданчиках, забезпечених засобами охорони;
  • забезпечують контроль технічного та санітарного стану транспортних засобів перед виїздом на маршрут;
  • мають виробничу базу для здійснення контролю за технічним станом, проведення технічного обслуговування та ремонту автобусів чи уклали відповідний договір з спеціалізованим підприємством на здійснення контролю за технічним станом, проведення технічного обслуговування та ремонту автобусів.

Забороняється використання перевізниками автобусів, переобладнаних з вантажних транспортних засобів.

Водії, які залучаються до перевезень пасажирів, повинні мати у посвідченні відкриту категорію «Д», або «ДЕ», бути застраховані згідно з чинним законодавством.

6. До участі у конкурсі не допускається автомобільний перевізник, який:

1) подав до участі в конкурсі неналежним чином оформлені документи чи не в повному обсязі, а також такі, що містять недостовірну інформацію;

2) визнаний банкрутом або щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство (за винятком того, стосовно якого проводиться процедура санації), або який перебуває у стадії ліквідації;

3) відповідно до вимог частини другої статті 45 Закону України “Про автомобільний транспорт” пропонує для використання на маршруті автобуси, переобладнані з вантажних автомобілів (інформація про призначення транспортного засобу надана заводом-виробником (його офіційним представництвом в Україні) та Головним сервісним центром МВС);

4) не має достатньої кількості транспортних засобів для виконання перевезень, затвердженої обов'язковими умовами конкурсу, та перевезень, які повинні виконуватися відповідно до чинних договорів або дозволів. Достатня кількість транспортних засобів визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів для виконання перевезень;

5) має несплачені штрафні санкції, накладені Укртрансбезпекою, або водії якого мають несплачені штрафи, накладені відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неоскаржені у судовому порядку (що були накладені не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення конкурсу);

6) подав конкурсну пропозицію, що не відповідає обов'язковим та додатковим умовам конкурсу, крім випадків, передбачених частиною третьою статті 44 Закону України "Про автомобільний транспорт";

7) подав до участі в конкурсі більшу кількість автобусів, ніж це передбачено умовами конкурсу.

Якщо перевізником-претендентом на один чи кілька об’єктів конкурсу є тільки один автомобільний перевізник, він визнається переможцем у разі його відповідності вимогам статей 45 і 46 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

7. Перевізники різних форм власності, які працюють на міських та приміських автобусних маршрутах в межах громади, для забезпечення належної організації перевезень пасажирів та високої культури їх обслуговування зобов’язані:

  • забезпечувати роботу рухомого складу на маршрутах за визначеним розкладом руху;
  • мати не менш як один транспортний засіб, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями;
  • при обслуговуванні пасажирів за межами автостанції видавати квитки (документ встановленої форми, який підтверджує право особи на отримання послуги) на проїзд за маршрутом.

8. Конкурс є відкритим для всіх претендентів. Рішення щодо проведення конкурсу та об’єкт конкурсу визначається виконавчим комітетом Березівської міської ради (далі – Організатор), виходячи з потреб населення громади в пасажирських перевезеннях. Перевізники-претенденти на перевезення пасажирів можуть брати участь у конкурсі на один або декілька маршрутів.

9. Подання документів для участі у конкурсі:

Для участі у конкурсі перевізник-претендент подає окремо щодо кожного об’єкта конкурсу документи, визначені статтею 46 Закону України “Про автомобільний транспорт”, за формою згідно з додатками 1-4.

Документи для участі у конкурсі у паперовій формі подаються перевізником-претендентом.

Документи, подані перевізником-претендентом для участі в конкурсі в паперовій формі, пронумеровуються, прошнуровуються, підписуються автомобільним перевізником або уповноваженою особою автомобільного перевізника із зазначенням кількості сторінок цифрами і словами.

Документи для участі в конкурсі в паперовій формі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах (пакетах).

Конверт (пакет) з позначкою "№ 1", який містить документи для участі в конкурсі, відкривається наступного дня після закінчення строку їх прийняття.

Конверт (пакет) з позначкою "№ 2", який містить документи з інформацією про те, на який об'єкт конкурсу подає документи перевізник-претендент, відкривається під час засідання конкурсного комітету.

У разі подання перевізником-претендентом документів для участі в кількох конкурсах, що проводяться на одному засіданні, ним робиться однакова відмітка на конвертах № 1 і 2, які стосуються одного і того ж конкурсу, що дасть змогу визначити приналежність їх одне одному.

У разі подання перевізником-претендентом документів для участі у конкурсі у паперовій формі перевізник-претендент зобов’язаний подати у конверті (пакеті) з позначкою “№ 2” інформацію про об’єкт конкурсу, який відкривається під час засідання конкурсного комітету. До того ж у разі подання документів для участі у кількох конкурсах необхідно на конвертах (пакетах) з позначкою “№ 2” ставити відповідні відмітки, які б в подальшому дали змогу ідентифікувати об’єкт конкурсу з поданими на нього документами.

Кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсі визначається організатором і не може становити менш як 10 робочих днів до дати проведення конкурсу.

Документи, що безпосередньо стосуються конкурсу, які надійшли до організатора у зазначений в оголошенні про проведення конкурсу строк від підприємств, установ та організацій, які не є перевізниками-претендентами, подаються на розгляд конкурсного комітету.

Документи, які надійшли до організатора після встановленого строку, не розглядаються.

Якщо перевізник-претендент бере участь на кількох об’єктах конкурсу, які проводяться на одному засіданні конкурсного комітету, а поданих ним пропозицій достатньо для виконання перевезень тільки на частині об’єктів конкурсів, він повинен визначити пріоритети щодо визнання його переможцем у конкурсах, про що робиться запис в пункті 1 заяви на участь у конкурсі. У разі визнання перевізника-претендента переможцем у конкурсі (конкурсах) з вищим пріоритетом до участі в інших конкурсах він не допускається.

За роз'ясненнями щодо оформлення документів для участі в конкурсі перевізник-претендент має право звернутися до організатора або робочого органу, які зобов'язані надати їх в усній чи письмовій формі (за вибором перевізника-претендента) протягом трьох днів.

Достовірність інформації, викладеної у заяві та документах перевіряється організатором та/або робочим органом не пізніше ніж за два дні до дати проведення конкурсу.

Подані на конкурс документи реєструються організатором або робочим органом у журналі обліку. Документи, подані несвоєчасно, не реєструються і повертаються автомобільному перевізникові з повідомленням про спосіб повернення коштів, внесених за участь в конкурсі.

Документи та зазначена в них інформація, що подані автомобільними перевізниками-претендентами для участі у конкурсі, повинні бути достовірними станом на дату подання таких документів на конкурс і на дату проведення самого конкурсу.

10. Проведення конкурсу та визначення переможця:

Під час проведення конкурсу конкурсний комітет розглядає пропозиції перевізників-претендентів на підставі інформації, поданої ними.

Під час проведення конкурсу представники організатора та органів державного контролю, які входять до складу конкурсного комітету, відповідно до їх компетенції надають інформацію про діяльність перевізника-претендента.

Представники органів державного контролю несуть персональну відповідальність за достовірність поданої інформації відповідно до законодавства.

У разі коли на один з об’єктів конкурсу з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади претендує два або більше перевізники-претенденти, конкурсний комітет визначає переможця з використанням бальної системи оцінки пропозицій перевізників-претендентів та подає пропозиції організатору перевезень.

Під час проведення конкурсу з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади запрошуються перевізники-претенденти, у присутності яких оголошуються конкурсні пропозиції. Перевізникам-претендентам надається право на обґрунтування запропонованих ними конкурсних пропозицій. Під час проведення конкурсу додаткові пропозиції від перевізників-претендентів не приймаються.

У разі відсутності керівника перевізника-претендента на конкурсі з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади його інтереси може представляти особа, яка має довіреність, видану перевізником-претендентом.

Організатор перевезень визнає переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади того перевізника-претендента, який за результатами розгляду набрав найбільшу кількість балів відповідно до системи оцінки пропозицій перевізників-претендентів, підготовлених конкурсним комітетом.

Організатор перевезень визнає перевізником-претендентом на конкурсі з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади, який посів друге місце, того перевізника-претендента, який за результатами розгляду набрав найбільшу кількість балів відповідно до системи оцінки пропозицій перевізників-претендентів, підготовлених конкурсним комітетом, без урахування показника переможця конкурсу.

У разі коли перевізники-претенденти під час участі у конкурсі з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади набрали однакову кількість балів, переможець конкурсу визначається шляхом голосування.

Перевізника-претендента, визнаного переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади, може бути визнано таким, лише у разі, коли набрана ним за окремим об’єктом конкурсу кількість балів вища ніж нуль.

Рішення про результати конкурсу приймається конкурсним комітетом на закритому засіданні в присутності не менш як половини його складу, в тому числі голови конкурсного комітету або його заступника, простою більшістю голосів.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого, а за його відсутності - голос заступника голови конкурсного комітету.

Інформація про проведення конкурсу з перевезення пасажирів фіксується у протоколі засідання конкурсного комітету.

Протоколи засідань зберігаються в організатора протягом п’яти років з дня проведення засідання конкурсного комітету.

Рішення про результати конкурсу оформляється протоколом, який підписується головуючим, секретарем та присутніми членами конкурсного комітету і подається організатору перевезень протягом п’яти робочих днів.

Організатор перевезень протягом десяти робочих днів від дати надходження протоколу конкурсного комітету опрацьовує матеріали проведеного конкурсу з перевезення пасажирів та у разі відсутності зауважень до порядку проведення конкурсу приймає рішення окремо за кожним об’єктом щодо переможця чи переможців конкурсу, а також того, хто зайняв друге місце у разі проведення конкурсу з перевезення пасажирів на маршрутах в межах території однієї територіальної громади.

Протокол засідання конкурсного комітету повинен містити інформацію про:

  • дату, час та місце проведення засідання конкурсного комітету;
  • прізвища, імена та по батькові членів конкурсного комітету, які присутні на засіданні;
  • номери та назви об'єктів конкурсу;
  • найменування перевізників-претендентів;
  • результати поіменного голосування членів конкурсного комітету та/або результати, отримані за бальною системою оцінки пропозицій перевізників-претендентів за кожним критерієм оцінки;
  • рішення про результати конкурсу.

Рішення про результати конкурсу та визначення переможців та протокол засідання конкурсного комітету організатор перевезень опубліковує на своєму офіційному веб-сайті протягом п’яти робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Організатор перевезень на маршрутах в межах території однієї територіальної громади не пізніше десяти робочих днів з дня опублікування свого рішення на офіційному веб-сайті укладає з переможцем конкурсу договір згідно з обов’язковими та додатковими (за наявності) умовами конкурсу та додатковими умовами обслуговування маршруту, наданими перевізником-претендентом.

У разі письмової відмови перевізника-претендента, який став переможцем конкурсу з перевезення пасажирів, від укладення з організатором перевезень договору такий договір укладається з перевізником-претендентом, який зайняв друге місце. У разі відсутності перевізника-претендента, який зайняв друге місце, рейс (маршрут) включається до об’єкта іншого конкурсу.

У разі коли перевізник-претендент, який став переможцем конкурсу, письмово відмовився від виконання перевезень або з ним припинено/розірвано дію договору або дозволу, організатор перевезень приймає рішення щодо визнання переможцем конкурсу перевізника-претендента, який зайняв друге місце, а у разі його відсутності - приймає рішення щодо проведення нового конкурсу за цим об’єктом.

У договорі або дозволі визначаються умови перевезень на маршруті (маршрутах) відповідно до визначеного об’єкта конкурсу.

Контроль за виконанням умов договору або дозволу здійснює організатор та інші органи виконавчої влади згідно з компетенцією, за наявності відповідного звернення або доручення організатора.

Скарги за результатами конкурсу можуть подаватися протягом 10 днів з дати його проведення та розглядатися організатором протягом 30 днів з дня надходження скарги від перевізника-претендента.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора