Березівська міська рада

Одеської області

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРОЕКТ ДЛЯ ОСІБ ПОХИЛОГО ВІКУ ТА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ З ЧИСЛА ВПО

Дата: 14.07.2023 11:35
Кількість переглядів: 321

Урядом 21.03.2023 р. прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 248 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики України, окремих соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах» (далі — Постанова КМУ).

Постановою КМУ 248 затверджено, зокрема, Порядок реалізації експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики України, окремих соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (далі – експериментальний проект).

Під час реалізації експериментального проекту особам похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та Спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава» (далі — учасники експериментального проекту) будуть безкоштовно надаватись соціальні послуги стаціонарного догляду, надання притулку, підтриманого проживання та соціальної адаптації.

Оплата за надані соціальні послуги здійснюватиметься Національною соціальною сервісною службою України за рахунок бюджетних коштів.

Відповідно до Порядку реалізації експериментального проекту, затвердженого Постановою КМУ 248, органи соціального захисту населення районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад:

  • здійснюють виявлення та оцінювання потреб у наданні окремих соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • ознайомлюють осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, з можливістю та умовами отримання соціальних послуг, які надаються учасниками експериментального проекту, та у разі їх згоди на отримання соціальних послуг надсилають Нацсоцслужбі запит щодо наявності в учасників експериментального проекту вільних місць.

За детальнішою інформацією та консультацією звертайтесь до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Березівської міської ради, за адресою: м. Березівка, вул. Героїв України, 27.

Детальніше на вебсайті Верховної Ради України за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/248-2023-%D0%BF#Text

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора