Березівська міська рада

Одеської області

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДАВ НАДВАЖЛИВУ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЮ У РАМКАХ ФОРУМУ "УКРАЇНА. РІК 2024"

Дата: 26.02.2024 17:07
Кількість переглядів: 86

Коротко з відповідей Володимира Зеленського:

Повідомлення від західних та російських ЗМІ про “сотні тисяч загиблих українських військових” не відповідає достовірності. В цій війні загинула 31 тисяча українських військових. Кожен загиблий та загибла - велика втрата для країни.

По ситуації з Придністровʼям, Президент зазначив, що Молдова не зверталася до України з проханням про допомогу та не впевнений, що мешканці Придністров’я будуть просити про "приєднання" до Росії наступного тижня.

По затримці допомоги від США. Україна потребує та розраховує на підтримку Конгресу США. Під час зустрічі з сенаторами Президент України проінформував представників обох партій, що допомога потрібна протягом місяця. Передусім потрібна не фінансова допомога, а зброя. Додатково Володимир Зеленський зазначив, що надання західними партнерами систем ППО може суттєво переламати ситуацію на користь України.

Мобілізація в Україні розпочалась з перших днів війни. Президент вказав на те, що попереднє законодавство про мобілізацію не відповідає на практиці реаліям війни. На даний час в Україні впроваджуються додаткові зміни до норм чинного законодавства про мобілізацію, щоб надати військовим можливість відпочити.

Володимир Зеленський переконаний, що теперішня ситуація на фронті не свідчить про те, що Україна перебуває у найслабшому моменті.

До того, під час пресконференції Президент заявив, що Україна розглядає можливості розширення зернових коридорів, зокрема, з відкриттям судноплавства у Миколаєві. У цьому Україні може допомогти Туреччина.

Президент звернув увагу, що третій рік повномасштабної війни – переломний. Від нього буде залежати формат закінчення війни. Голова держави закликав суспільство консолідувати зусилля на всіх рівнях заради спільної мети.

Робимо все для Перемоги!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора