Березівська міська рада

Одеської області

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ-2024 – ВОДА ДЛЯ МИРУ!

Дата: 22.03.2024 16:17
Кількість переглядів: 60

Кампанія до Всесвітнього дня води, що відбувається 22 березня 2024 року, вже почалася. Цього року його темою є «Вода для миру», яка зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу. Для України на сьогодні це є дуже актуальною темою. Коли води не вистачає або вона забруднена та у випадках, коли люди мають нерівний чи зовсім відсутній доступ до води, зростає напруженість між громадами і країнами. Сьогодні вже понад 3 мільярди людей у Cвіті залежать від води, яка перетинає національні кордони. Однак, із 153 країн, які мають спільні річки, озера і водоносні горизонти зі своїми сусідами, лише 24 країни мають діючі угоди про співпрацю щодо спільної води.

Оскільки зміни клімату посилюються, а населення планети зростає, ми повинні об’єднатися навколо захисту і збереження нашого найціннішого ресурсу – чистої води. Працюючи разом, щоб збалансувати права людини і потреби кожного, вода може стати стабілізуючою силою та каталізатором сталого розвитку.

Всесвітній день води відзначається Організацією Об’єднаних Націй (ООН), яку координує Цільова група членів та партнерів «ООН-Вода». Щороку цей день підвищує обізнаність про важливу проблему, пов’язану з водою, і надихає на дії для подолання кризи водопостачання і санітарії. Цього року ООН-Вода координується Європейською економічною комісією ООН (ЄЕК ООН) та Організацією ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО). В нашій країні місія з реалізації державної політики у сфері управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів покладена на Державне агентство водних ресурсів України. На території Одеської області питаннями управління, використання та відтворення водних ресурсів, а також моніторингом їх стану, займається Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня води в нашій країні, у тому числі в межах окремих громад Одеській області, заплановані різноманітні заходи, тому звертаємось до усіх небайдужих до питань довкілля і водних ресурсів мешканців громад з пропозицією провести або прийняти участь у різних заходах екологічного спрямування на водних об’єктах громад. За можливості організувати впорядкування прибережних захисних смуг водойм і водотоків, зокрема, з частковою висадкою дерев, а також висвітлити інформацію щодо Всесвітнього дня води у засобах масової інформації та у соціальних Інтернет-мережах.

Всіх небайдужих громадян Березівської громади та міста Березівка, запрошую прийняти участь у прибиранні прибережної захисної смуги на річці Тартакай, за сприятливих умов на наступному тижні.

Провідний інженер
з використання водних ресурсів
Відокремленого підрозділу
Басейнового управління водних ресурсів
річок Причорномор’я та нижнього Дунаю
Горовий Микола Васильович
тел. 067-92-65-800

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора