Березівська міська рада

Одеської області

ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АСОЦІАЦІЯ БЛАГОДІЙНИКІВ УКРАЇНИ» ПРОВОДИТЬ НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС «БЛАГОДІЙНА УКРАЇНА-2023» ТА СПІЛЬНО З БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ «КАРІТАС ОДЕСА УГКЦ» РЕГІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС «БЛАГОДІЙНА ОДЕЩИНА-2023»

Дата: 22.04.2024 15:32
Кількість переглядів: 21

Інформуємо, що Асоціація благодійників України є засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» (до 2012 року - конкурс «Благодійник року») - це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних та волонтерських ініціатив в українському суспільному просторі. Конкурс є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За його підсумком кращих доброчинців: благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром».

До Наглядової ради конкурсу входять громадські діячі, депутати Верховної ради України, представники культури, освіти, бізнесу, волонтери та ЗМІ. Головою Наглядової ради Конкурсу є Анжеліка Рудницька (співачка, мисткиня, волонтерка і громадська діячка). Головою Національної експертної ради є Марина Криса, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Приятелі дітей».

При підготовці та проведенні Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників України традиційно співпрацює з державними органами влади. Протягом років проведення Конкурс підтримують Міністерства України, обласні та районні державні адміністрації, обласні ради: участь в якості інформаційного партнера та участь у церемонії нагородження та вручення відзнак в національному та регіональному етапах конкурсу.

У листопаді 2023 року було оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» - «Благодійність на захисті України». У конкурсі можуть брати участь юридичні та фізичні особи: бізнесові структури, благодійні та громадські фонди та організації, волонтери, громадські діячі та благодійники (бізнес та приватні особі), які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2023 року (УЧАСТЬ У КОНКУРСІ БЕЗКОШТОВНА). Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі волонтери/благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій, які можуть виступати в якості заявників), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

ТЕРМІНИ: Останній термін подачі заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна-2023» - «Благодійність на захисті України» - 30 квітня 2024 року (включно). Уся інформація є на сайті: https://blagoukraine.org/. Лінк на оголошення про конкурс: https://blagoukraine.org/news/blago_konkyrs_2023-1980.html

Повідомляємо, що цього році, окрім національного конкурсу, проходять 8 його регіональних етапів. В Одеській області оголошено регіональний конкурс «Благодійна Одещина-2023». Регіональним партнером Асоціації благодійників України в Одеській області виступає Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ». Асоціація благодійників України спільно з Благодійним фонд «Карітас Одеса УГКЦ» прагнуть через проведення цього конкурсу вшанувати кращих в області благодійників, меценатів і волонтерів, їхні організації, колективи установ та організацій, які працювали на захисті нашої країни у 2023 році.

Усі подані заявки на Національний конкурс «Благодійна Україна-2023» із Одеської області будуть розглянуті на регіональному рівні. Національна експертна рада конкурсу окремо визначить переможців в Одеській області. Вшанування відзнакою «Ангел добра» і дипломами відбудеться двічі: на урочистій церемонії «Благодійна Одещина-2023» у м. Одеса (регіональний етап конкурсу) та на головній церемонії «Благодійна Україна - 2023» у м. Києві.

Додаткову інформацію про національний конкурс при потребі можна отримати на його офіційному сайті www.blagoukraine.org або в Оргкомітеті конкурсу. Відповідальна особа: виконавча директорка Асоціації благодійників України - Оксана Лобко, контактний тел. (067)16-404-11, електронна пошта: konkurs@blagoukraine.org . Фейсбук - сторінка конкурсу «Благодійна Україна» - https://www.facebook.com/BlagodijnaUkraina

Додаткову інформацію про регіональний конкурс можна отримати: Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ»: https://www.caritas.od.ua/ , https://www.facebook.com/CaritasOdesa/ . Координатор регіонального комітету - о. Василь Колодчин (+38 (050) 510 59 03, caritasodessa@ukr.net .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора